Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Οι γυναίκες ρισκάρουν για την θηλυκότητα

Σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες αγοράζουν παπούτσια γνωρίζοντας ότι δεν  χωράνε στο πόδι τους, σύμφωνα με αποκαλυπτική Βρετανική δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα το 37% των γυναικών θα φορέσει άβολα παπούτσια αρκεί να είναι στη μόδα! Από την πλευρά των αντρών το αντίστοιχο ποσοστό που υποκύπτει να αγοράσει παπούτσια σε λάθος μέγεθος είναι 17%.

Ενώ το 80% των γυναικών δήλωσε ότι υποφέρει από προβλήματα στα πόδια μόνο τέσσερις από τους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα, ζήτησαν ιατρική  βοήθεια για το πρόβλημα, ανεξαρτήτως φύλου.

Η Lorraine Jones, από την Ιατρική ένωση που ασχολήθηκε με την έρευνα, δήλωσε: « Πολλοί από εμάς είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε μία αγορά που την θεωρούμε ευκαιρία ή στις τελευταίες τάσεις που επιβάλλει η μόδα. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αγοράζοντας ακατάλληλα παπούτσια για τα πόδια μας, καταλήγουμε να ταλαιπωρούμαστε και να βάζουμε τη υγεία μας σε κίνδυνο».

Παρόλο που τα γυναικεία παπούτσια με ψηλό τακούνι θεωρούνται ότι κάνουν κακό στα πόδια,  τα επίπεδα παπούτσια όπου το πόδι γλιστράει μπροστά, είναι ο βασικός ένοχος για τους πόνους στα δάχτυλα. Ενώ τα χειρότερα για τα πόδια είναι τα «court»  γυναικεία παπούτσια που είναι κλειστά, πολύ στενά για τα δάχτυλα και δεν παρέχουν στήριξη για το πόδι.

Η Jones είπε ότι πολλοί άνθρωποι φορούν λάθος μέγεθος παπούτσια καθημερινά χωρίς να το γνωρίζουν και συμπληρώνει « Είναι σημαντικό να φοράμε το σωστό νούμερο και να επιλέγουμε τα κατάλληλα παπούτσια ανάλογα με την κάθε δραστηριότητα που κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να φοράμε μοντέρνα παπούτσια ή ψηλοτάκουνα αλλά ότι πρέπει να δούμε έναν ειδικό αν κάτι μας ενοχλεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...