Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Kατάθεση Ναόμι Κάμπελ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης


Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσήλθε σήμερα η Ναόμι Κάμπελ, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οπως κατέθεσε το διάσημο τοπ μόντελ, το 1997 και ενώ βρισκόταν στη Νότια Αφρική, η Ναόμι Κάμπελ έλαβε ως δώρο ένα σακουλάκι με μερικά μικρά πετράδια.

«Είδα μερικά πετράδια, ήταν πολύ μικρά και φαίνονταν βρώμικα», δήλωσε η Κάμπελ στο δικαστήριο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα διαμάντια.

Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε (TSSL) είχε ανακοινώσει την 1η Ιουλίου ότι η Κάμπελ κλήθηκε να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που έκαναν η πρώην ατζέντισσά της, Κάρολ Γουάιτ, και η ηθοποιός Μία Φάροου.

Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το 1997 ο Τσαρλς Τέιλορ προσέφερε στην Κάμπελ ένα διαμάντι ύστερα από ένα δείπνο που δόθηκε στη Νότια Αφρική από τον τότε πρόεδρο της χώρας, Νέλσον Μαντέλα.

Με την κατάθεση της Κάμπελ, η εισαγγελική αρχή επιδιώκει να στηρίξει την κατηγορία ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ λάμβανε διαμάντια από τους επαναστάτες στη Σιέρα Λεόνε, τα οποία και χρησιμοποίησε για την αγορά όπλων. Ο Τέιλορ έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ανοησίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...