Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Collections winter 10-11: Τι αρέσει στους άντρες

 «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας - και δεν έχω κανένα λόγο να μην είμαι. Εξάλλου δεν γνωριζόμαστε. Συστάσεις λοιπόν: είμαι άντρας -ορίτζιναλ, θέλω να πιστεύω-, μέσης ηλικίας, κάτοικος της πρωτεύουσας, εργασιομανής, καλοβαλμένος εμφανισιακά -καμιά σχέση με τον Μr. Big-, λίγο παλιομοδίτης στο ντύσιμο -γκρι κοστούμι, γαλάζιο πουκάμισο, μπλε σκούρα γραβάτα-, καλοφαγάς και δόκιμος μάγειρας, προτιμώ τη λογοτεχνία από το ποδόσφαιρο, το σινεμά από την τηλεόραση, την κλασική από τη λαϊκή μουσική και παρ' όλο που... παίζει το μάτι μου, είμαι μονογαμικός.
Αν αναρωτιέστε τι εννοώ με το «παίζει το μάτι μου», τότε φτάσαμε στο... ψαχνό. Στο μεγάλο μου ελάττωμα: μου αρέσει να σας παρακολουθώ. Δεν περνάει καμιά σας απαρατήρητη από το οπτικό μου πεδίο. Μπορώ να περιγράψω με λεπτομέρειες κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε ακτίνα τριάντα μέτρων από μένα, Σάββατο μεσημέρι στον συνωστισμό της Μηλιώνη. Μάλιστα, λόγω επαγγέλματος, μπορώ να αναγνωρίσω σε κλάσματα δευτερολέπτου και τι φοράτε.
Δυστυχώς πρέπει να ομολογήσω ότι με παιδεύει λίγο το γιατί κάποιες δεν ντύνεστε με έναν τρόπο που θα σας ταίριαζε καλύτερα... Επίσης πάντα αναρωτιέμαι αν ντύνεστε για να αρέσετε σε εσάς ή στους άλλους. Και οι άλλοι ποιοι είναι; Οι άντρες ή οι φίλες σας; Από τις τρεις αυτές κατηγορίες εγώ μπορώ να σας δώσω πληροφορίες με σιγουριά μόνο για τη μία.
Αρχίζω λοιπόν από κάτι γενικό, αλλά πολύ βασικό: όσες από εσάς πιστεύετε ότι οι άντρες γοητεύονται από το προκλητικό ντύσιμο απατάσθε. Μας αρέσει να βλέπουμε «ανύπαρκτα» μίνι και see through μπλούζες, γιατί το εκτεθειμένο γυναικείο δέρμα είναι υπέροχο.
Από την άλλη όμως αυτή η εικόνα κεντρίζει αυτόματα τον εγκέφαλό μας... Μας βάζει σε σκέψεις δηλαδή, τις οποίες δεν θα χαρακτήριζα απαραίτητα κακές σε σχέση με τον τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς - σε εσάς πάντως δεν θα άρεσαν καθόλου.
Αποκλείστε λοιπόν από την γκαρνταρόμπα σας το υπερβολικά κοντό σορτσάκι των Dolce & Gabbana, αν θέλετε να σας συνοδεύουμε χωρίς να νιώθουμε άβολα. Αν όμως απλώς επιθυμείτε να σας χαζεύουμε εξ αποστάσεως, κανένα πρόβλημα! Αντιθέτως, η πουά φούστα των ιδίων σχεδιαστών μαζί με το τιραντέ μπλουζάκι και τα μποτάκια είναι ένας πολύ σικ και θελκτικός συνδυασμός. Μην απορείτε. Τα αποκαλυπτικά ρούχα θέλουμε να τα φοράνε οι άλλες, οι άγνωστες, αλλά με τίποτα οι δικές μας γυναίκες.
Ευτυχώς, όμως, παρατηρώντας την τελευταία συλλογή prêt à porter, διαπίστωσα ότι ο χειμώνας θα είναι αρκετά συντηρητικός. Με ορισμένα πολύ καλά κομμάτια και κάποια άλλα υπερβολικά. Εδώ θα προσθέσω ότι και οι υπερβολές μάς βάζουν σε σκέψεις που έχουν να κάνουν με την ψυχοσύνθεσή σας. Τι κρύβετε με την υπερβολή; Θέλετε να ξεχωρίσετε, να τραβήξετε την προσοχή, ή απλώς δεν έχετε αίσθηση του μέτρου; Ενημερωτικά σας λέω ότι το τελευταίο είναι κάτι που μας τρομάζει πολύ και μας δημιουργεί τάσεις φυγής.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, το δεύτερο βασικό που θέλω να σας πω είναι ότι τα απλά ντυσίματα είναι αυτά που μας εξιτάρουν. Οπως το μπλε φόρεμα Yves Saint Laurent, το φόρεμα Céline, το δερμάτινο σύνολο Prada παρά τον υπερβολικό γιακά του, καθώς και το γκρι σύνολο Stella McCartney - αν και θα προτιμούσα λίγο μικρότερο το ντεκολτέ του.
Οριακά περνάει το τεστ και η γκρι εμφάνιση Marc Jacobs, όπου ναι μεν το φαρδύ παντελόνι δείχνει πολύ κομψό, αλλά το πανωφόρι παραείναι φουντωτό. Από τον Balenciaga, πάλι, απογοητεύτηκα λίγο γιατί η συλλογή του, αν και ενδιαφέρουσα, δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να φορεθεί από ηλικίες μεγαλύτερες των 20 χρόνων.
Μην πιέζετε το μυαλό σας για να καταλάβετε το γιατί. Οπως κι εσείς δεν θέλετε να βλέπετε έναν ωραίο γκριζομάλλη να το παίζει έφηβος με παντελόνι κάπρι και μακό παραλλαγής, έτσι κι εμείς έχουμε κάποιους κανόνες σχετικά με το τι ταιριάζει να φοράει μια γυναίκα ανάλογα με την ηλικία της. Και δεν έχει σχέση με τα έντονα χρώματα ή με το πόσο σέξι είναι ένα ρούχο. Εχει να κάνει με τους συνδυασμούς και φυσικά με τα υφάσματα. Μπορείτε δηλαδή να φορέσετε άφοβα το μπεζ μίνι παλτό Lanvin, ανεξαρτήτως της ηλικίας σας.
Μην τολμήσετε όμως επ' ουδενί, αν είστε μεγαλύτερες των 25 χρόνων, το ινδιάνικο λουκ Chanel - διαφορετικά θα μοιάζετε με τη μαμά της Ποκαχόντας. Τίποτα δεν μου άρεσε από τη χειμερινή επίδειξη αυτού του κατά τα άλλα μοναδικού οίκου. Πολλή γούνα, πολύς όγκος άνευ λόγου. Στον χειμώνα της πλατείας Κολωνακίου θα βγάλετε την μπέμπελη - χώρια τα σχόλια και τα γέλια που θα προκαλέσετε... Από την άλλη, δεν έχω τίποτα αρνητικό να σχολιάσω για τη συλλογή του οίκου Βurberry και ειδικά για το σύνολο με τη δαντελωτή φούστα, παρά το εκκεντρικό γούνινο τζάκετ.
Το σικ από το κιτς απέχουν μεταξύ τους παρασάγγας. Ομως το αδιάφορο από το κομψό κινούνται σε μια πολύ λεπτή γραμμή. Αγνοήστε τους σχεδιαστές και τους πωλητές όταν αγοράζετε ένα ρούχο, εκτός και αν τους γνωρίζετε προσωπικά και είστε σίγουρες ότι σας λένε την αλήθεια.
Προτιμήστε μόνον αυτό που σας ταιριάζει - είναι δεν είναι στη μόδα. Να είστε σίγουρες πως κανένα ρούχο, ακόμη κι αν είναι η τελευταία λέξη της μόδας, δεν μπορεί να συγκριθεί στα μάτια μας με ένα καλοραμμένο κασμιρένιο ταγέρ, ανεξαρτήτως χρώματος, του οποίου η φούστα αναδεικνύει τις καμπύλες και το σακάκι τονίζει τη μέση σας.
Ειδικά αν το συνδυάσετε με λευκό πουκάμισο και μαύρες ολόσκετες οκτάποντες -άντε, έως και δεκάποντες- γόβες σαν αυτές που βγάζει κάθε χρόνο ο Louboutin, μαύρη ζώνη ορίτζιναλ ή τύπου Chanel και τσάντα σκέτη, απλή Louis Vuitton ή Prada, να είστε σίγουρες πως θα σας θέλουμε με κάθε τρόπο. Και όχι μόνο για να σας σχολιάζουμε ή να σας χαζεύουμε».

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Kατάθεση Ναόμι Κάμπελ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης


Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσήλθε σήμερα η Ναόμι Κάμπελ, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οπως κατέθεσε το διάσημο τοπ μόντελ, το 1997 και ενώ βρισκόταν στη Νότια Αφρική, η Ναόμι Κάμπελ έλαβε ως δώρο ένα σακουλάκι με μερικά μικρά πετράδια.

«Είδα μερικά πετράδια, ήταν πολύ μικρά και φαίνονταν βρώμικα», δήλωσε η Κάμπελ στο δικαστήριο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα διαμάντια.

Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε (TSSL) είχε ανακοινώσει την 1η Ιουλίου ότι η Κάμπελ κλήθηκε να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που έκαναν η πρώην ατζέντισσά της, Κάρολ Γουάιτ, και η ηθοποιός Μία Φάροου.

Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το 1997 ο Τσαρλς Τέιλορ προσέφερε στην Κάμπελ ένα διαμάντι ύστερα από ένα δείπνο που δόθηκε στη Νότια Αφρική από τον τότε πρόεδρο της χώρας, Νέλσον Μαντέλα.

Με την κατάθεση της Κάμπελ, η εισαγγελική αρχή επιδιώκει να στηρίξει την κατηγορία ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ λάμβανε διαμάντια από τους επαναστάτες στη Σιέρα Λεόνε, τα οποία και χρησιμοποίησε για την αγορά όπλων. Ο Τέιλορ έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ανοησίες».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...